Hääkuplasta yrittäjäksi

Olen aina rakastanut kauniita asioita. Siistiä käsialaani kehuttiin jo koulussa. Muistan, miten kirjoitin kotona rauhassa uudelleen koulussa kiireessä kirjoitetut muistiinpanot. Pidin siistiä lopputulosta kulutettua aikaa merkittävämpänä.

Elokuussa 2019 suureksi ilokseni mieheni kysyi sen suuren kysymyksen. Aloimme tohinalla suunnittelemaan tulevia häitämme. Oli alusta asti selvää, että halusin kädenjälkeni näkyvän juhlassamme. En kuitenkaan nähnyt itseäni väkertämässä monimutkaisia askarteluja ruokapöydän äärellä muiden jo mentyä nukkumaan.

Innostuin hiusterällä kirjoittamisesta ja tarkemmin modernista kalligrafiasta. Iltaisin harjoittelin tekniikkaa ja fiilistelin terän kanssa tehtyjä viivoja ja koukeroita. Kulutin paperia ja mustetta, iloitsin jokaisesta kauniista kirjaimesta ja onnistuneesta kokonaisesta sanasta. Kalligrafiassa kuitenkin epätäydellisyys on usein juuri se, mikä tekee siitä mielenkiintoista. Ihan kuin elämässä yleensäkin. 

Olen aina ollut hääihminen ja omien häiden suunnittelu oli itselleni todella antoisaa aikaa. Häissä ja isoissa juhlissa on jotain maagisen odottavaa tunnelmaa, josta en ole ollut valmis päästämään irti omien häiden jälkeenkään. Lopulta syntyi Kaarel. Kaarel kuvaa turkulaisittain lausuttuna tekstauksen sidonnan kaarevaa muotoa. Kaarel on minun väyläni olla osana sitä ihanaa ja odottavaa juhlatunnelmaa. 

Keväällä 2023 aloitin Visual Designer -opinnot, jotta voin palvella asiakkaitani vieläkin monipuolisemmin. 

Toivottavasti saan olla osa tärkeää päiväänne,

Tiia